Miljö, arbetsmiljö & jämställdhet

5. Styrdokument
  6. Miljö, arbetsmiljö & jämställdhet
Jorden som hålls uppe av tre par händer. Foto: Katrina Brown. MostPhotos

Länkarna nedan leder till institutionens huvudwebb su.se/svefler/miljo (eller till sidor på universitetets webbplats).

Illustration: shkyo30, MostPhotos

Miljö

Institutionen för svenska och flerspråkighet är en av många institutioner vid Stockholms universitet som bedriver ett viktigt internt miljöarbete. Vårt miljöarbete bygger på kontinuerligt förbättringsarbete och att miljöhänsyn genomsyrar hela verksamheten.

Grön V Gul ! Röd X Illustration: Oleg Kozhan, MostPhotos

Arbetsmiljö: kontaktpersoner

Vi har ett Lokalt råd för arbetsmiljö och lika villkor vid Institutionen för svenska och flerspråkighet. I det lokala rådet ingår arbetsmiljöombud (skyddsombud), jämställdhetsombud och kontaktperson för likabehandlingsfrågor (jämställdhet, jämlikhet, diskriminering, (sexuella) trakasserier). Både studenter och medarbetare kan få hjälp.

Man- o kvinnosymboler i olika kombinationer. llustration: Olga Galushko, MostPhoto

Jämställdhet, jämlikhet, mångfald, diskriminering, (sexuella) trakasserier, handlingsplaner

Jämställdhet handlar om att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Jämlikhet är ett vidare begrepp som även omfattar lika villkor av andra slag (t.ex. för personer med olika etniska tillhörigheter eller med olika sexuella läggningar), och att ingen ska bli diskriminerad eller trakasserad.

Om du behöver hjälp, kontakta Lokalt råd för arbetsmiljö och lika villkor vid Institutionen för svenska och flerspråkighet.

Kontakt TÖI

Hus D

Södra huset, hus D, plan 5
    Universitetsvägen 10 D
    Frescati, Stockholm

Kommunikationer
    Se Hitta till oss.

Inst. för svenska och flerspråkighet
    Tolk- och översättarinstitutet

Faktureringsadress
    Se Adresser, telefon, fax och e-post.

Telefon: 08-16 20 00 (växeln)
    Se även Adresser, telefon, fax och e-post.

Se Adresser, telefon, fax och e-post.

Se Öppettider.