Wikipedia den fria encyklopedin. Slå ett slag för jämställdheten och översättningsvetenskapen! 8/3
Foto: Wikimedia Foundation, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10310141

Webbinarium i Zoom

Information kommer.

Om Zoom.

Editathon med TÖI och Wikipedia

Både kvinnor och översättningsvetenskap är underrepresenterade på Wikipedia. Och detta trots att väldigt många av de mest framstående forskarna, översättarna och tolkarna inom översättningsvetenskapen är just kvinnor. Detta måste vi naturligtvis göra något åt!

På internationella kvinnodagen arrangerar Tolk- och översättarinstitutet, i samarbete med Wikimedia och flera olika europeiska universitet, ett s.k. editathon. Vi skapar, översätter och redigerar Wikipedia-artiklar. Vid fjolårets skrivarstuga skapades eller redigerades ett hundratal artiklar på svenska och flera andra språk om just översättningsvetenskap, tolkning och översättning. I år vill vi vara med och förbättra jämställdheten på Wikipedia och alla är välkomna att hjälpa till.