Tidigare anordnade konferenser, symposier och workshoppar

6. Konferenser, symposier, workshoppar
  7. Tidigare anordnade konferenser, symposier och workshoppar

Tidigare anordnade konferenser, symposier och workshoppar

Konferenser, symposier och workshoppar anordnade vid Tolk- och översättarinstitutet (Institutionen för svenska och flerspråkighet) vid Stockholms universitet.

Konstverk

Tolk- och översättarinstitutet 30 år (2016)

TÖI fyllde 30 år 2016, och vi firade vårt jubileum tillsammans med Svenskt översättarlexikon som fyllde 10 år. Vi hade ett program under tre dagar i november (24–26).

Workshop: Interpreting practices at the multilingual workplace (april 2016)

I anslutning till det pågående forskningsprojektet Flerspråkiga praktiker och pedagogiska utmaningar (finansierat av Vetenskapsrådet) anordnades i april en tvådagars workshop med inbjudna gäster, under rubriken Interpreting Practices at the Multilingual Workplace.

Text-Process-Text 17–19/11 2011

Process oriented research on translation and interpreting has developed strongly during the last decades, partly thanks to the availability of new research methods, including new methods for online data collection. Important advances have been made using e.g. introspective methods, keylogging of the writing process, and eyetracking. Questions addressed have included problems and strategies, working memory constraints in the process, monitoring, revising and self-repairs, but also aspects such as the use of tools in the process, the role of creativity, and the processing of particular textual aspects.

Temadag, Forskning om praktisk kunskap

Fredagen den 2 oktober 2009, hölls en temadag med temat forskning om praktisk kunskap.

Kontakt TÖI

Hus D

Södra huset, hus D, plan 5
Universitetsvägen 10 D
Frescati, Stockholm

Kommunikationer
Se Hitta till oss.

Inst. för svenska och flerspråkighet
Tolk- och översättarinstitutet

Faktureringsadress
Se Adresser, telefon, fax och e-post.

Telefon: 08-16 20 00 (växeln)
Se även Adresser, telefon, fax och e-post.

Se Adresser, telefon, fax och e-post.

Se Öppettider.