Tolk- och översättarinstitutet

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Tolk- och översättarinstitutet
Håll avstånd 2 meter. Keep ypur distance 6 feet.
  Wikipedia den fria encyklopedin. Slå ett slag för jämställdheten och översättningsvetenskapen! 8/3

  Slå ett slag för jämställdheten och översättningsvetenskapen! Editathon med TÖI och Wikipedia 8/3

  Vad gör du på internationella kvinnodagen 8 mars? TÖI ordnar digital skrivarstuga (editathon) med Wikipedia. Hjälp oss slå ett slag för jämställdhet och översättningsvetenskap på Wikipedia.

  Feskur Fiskur (färöiska)

  Plugga språk och litteratur på våra sommarkurser i Norden (Nordkurs) 2021. Sök senast 10/3

  Åk till Danmark, Finland, Färöarna, Island eller Norge i sommar och få nya vänner, åk på utflykter i storslagen natur och lär dig mer om våra grannländer. Studera nordiska språk och nordisk litteratur, som ger ca 10 ECTS-poäng. Kurserna ges under tre veckor i juni–juli. Du får stipendium som främst täcker resa och boende. Det är meriterande om du har läst svenska/nordiska språk eller litteraturvetenskap vid universitet i Sverige. Sök senast 10 mars.

  Folderomslag i vitt och orange med text om prjektet.

  Studenter sökes till tvärvetenskapligt konstprojekt. Anmäl dig senast 10/3

  In memoriam/In futurum är ett tvärvetenskapligt konstnärligt projekt med curatingstudenter vid Stockholms universitet (SU) och konstnärer som studerar vid Kungliga institutet för konst (KKH). Ett tema i projektet är språk (language).

  Studenter som går under skylt med text Välkommen på Öppet hus i Södra huset. Före coronapandemin.

  Digitalt Öppet hus 10/3

  Stockholms universitet kommer att hålla ett digitalt Öppet hus 10 mars 2021. Du kommer att kunna kunna lyssna live till korta presentationer och ställa dina frågor till studievägledare, lärare och studenter via chatt. Vår institutions studievägledare kommer att vara tillgängliga via mejl och telefon.

  EU-flagga

  Studera i Europa: Erasmus+. Sök senast 15/3

  Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet eller res till ett EU-land under en eller två terminer. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordplus eller Erasmus+.

  Pedagogiska priset. Illustration: Sara-Mara

  Nominera till Årets lärare 2021 – ett pris för bra undervisning. Nominera senast 15/3

  Har du en bra lärare som borde uppmärksammas för sin engagerande undervisning? Eller har du som anställd en kollega som gör framstående pedagogiska insatser? Genom pedagogiska priset Årets lärare vill Stockholms universitet uppmärksamma goda pedagogiska insatser och deras betydelse för studenters lärande.

  Tillgodoräknande av delkurser inom Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning

  För att en ansökan om tillgodoräknande inom Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning ska kunna behandlas krävs att du som ansöker är student vid Stockholms universitet.

  glada unga människor står på rad. En glad kvinna i mitten tittar på en av de andra.

  Metodutveckling för interprofessionell samövning (MIS)

  Metodutveckling för interprofessionell samövning (MIS) är en satsning initierad av Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) för att arbeta med metodutveckling gällande samövningar mellan TÖI:s tolkstudenter och studenter på andra akademiska yrkesutbildningar.

   Glada människor i olika åldrar och med olika etnicitet står och sitter runt ett bord

  Tolkarenan: en arena för spridning av tolkforskning

  Tolkarenan är en samverkanssatsning där Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) sprider information och kunskap om svensk, nordisk och internationell tolkforskning till det omgivande samhället.

  Ett gäng glada skolungdomar. Foto: Intensivsvenska

  Intensivsvenska – en grundmodell för utbildningen av nyanlända elever i gymnasieåldern

  Projekttiden för utvecklingsprojektet Intensivutbildning i svenska för nyanlända skolelever, Intensivsvenska, är slut. Forskare och lärare i Intensivsvenska satsar nu på att mer systematiskt sprida och tillgängliggöra erfarenheter och lärdomar efter fyra års intensivt och nära samarbete för att uppnå en mer likvärdig, målinriktad och långsiktigt hållbar utbildning för nyanlända elever.

  VT21 / Spring21

  Både distans- och campusundervisning vid institutionen våren 2021. FAQ

  Undervisning vid Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) vid Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler) sker under vårterminen 2021 mestadels online. Det kommer enbart vara ett fåtal tillfällen med undervisning och examination på campus under första halvan av våren. Läs också vår FAQ: Frågor och svar.

  i

  Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

  Information om universitetets ställningstaganden relaterat till corona uppdateras löpande.

  Institutionens information om distansundervisning:
  Mestadels distansundervisning vid institutionen hösten 2020